Z RAZLIČNIH POTI V SLOŽNO BIVANJE

V marcu dogaja

Spoštovani CAF-ovci, člani in članice Centra aktivnosti Fužine!

Ponovna vam pišemo, ker smo za vas spet pripravili veliko zanimivega Radi bi vam tudi sporočili, da bodo v naslednjem tednu (od 27. februarja do 3. marca 2017) v CAF-u potekale zimske počitnice. V tem tednu vse aktivnosti odpadejo.

Prosimo vas, da si natančno preberete vsebino tega dopisa, ker zajema veliko zanimivih informacij o dogajanju v CAF-u in ne bi želeli, da katero od njih zamudite.

Vabimo vas, da se nam pridružite na naslednjih dogodkih:

7. marec ob 11.30 predavanje :

ŠAMANIZEM IN LOKALNO ZDRAVILSTVO V POKRAJINI SAHEL

Predavanje z video projekcijo o šamanizmu in lokalnem zdravilstvu v pokrajini Sahel v Burkini Faso bo pripravil antropolog in zdravilec Aljoša Dujmić, ki že več let obiskuje sahelsko pokrajino, se druži s tamkajšnjimi zdravilci in spoznava njihove načine zdravljenja.

8. marec ob 16.00 koncert ob dnevu žena:

»JAGODNI IZBOR PESMI NAŠE IN VAŠE MLADOSTI, MALO DRUGAČE"

Predstavile se vam bodo CAF-ovci: solistka Jolanda Ravnika, na kitari Ernest Kos in Slavko Lajtman, na violini Gregor Kampjut in na ogrlicah Janko Mlakar. Koncert je posvečen vsem ženam, mamam, prijateljicam in vsem ostalim gostom. Morda se boš tudi ti našla v posamezni pesmici in obudila spomine na lepe dni, ki so za vedno shranjeni nekje globoko v tvojem srcu.

14. marec od 11.30 predavanje:

BIOENERGETSKO ZDRAVLJENJE, VPRAŠANJA IN IZZIVI

Aljoša Dujmić, zdravilec in antropolog, bo spregovoril o zdravljenju z bioenergijo. Predstavil nam bo svoje dolgoletno delo, z nami delil izkušnje, ki njih je nabiral doma in po svetu ter nam pokazal, kako bioenergija učinkuje.

V mesecu aprilu bomo pričeli s cikličnimi predavanji:

FILMSKA UMETNOST

Film kot zabava in film kot vir raziskovanja in razprav.

Od predvajanju različnih filmov si bomo vzeli tudi čas za krajša predavanja, za debate in vaša mnenja. Predavanja bodo urejena tematsko; pričeli bomo tam, kjer se je vse začelo: v 1890. letih s pojavom kamere in nemo igro. Kasneje se bomo spoznavali z različnimi tehnikami in razvojno: prehod iz nemega filma (Singin in tehe rain), barvni film in posebni učinki. Predstavili bomo velike mojstre režije (Federico Fellini, Alfred Hichcock, Woody Allen, Wes Anderson in drugi) ter se poigravali s skoki po različnih kontinentih (umetnost azijskega filma). Srečanja bo vodila Ana Urbančič.

Vsi tisti, ki vas šamanizem, bioenergetsko zdravljenje ali filmska umetnost zanimajo, se morate obvezno prijaviti vodji centra Moniki Šparl v času uradnih ur (po telefonu ali osebno) ali pa preko elektronske pošte CAF@dso-fuzine.si . Prijav preko SMS ne upoštevamo. Ko se bo za FILMSKO UMETNOST formirala skupina z zadostnim številom prijavljenih članov, vas bomo osebno obvestili o terminu srečanj.

Ponovno bi vas radi seznanili, da mesečno članarino vplačate v blagajni Doma starejših občanov Fužine v tednu pred pričetkom novega meseca, ko se boste udeleževali aktivnosti, in sicer ponedeljka do petka od 8.00 do 10.30  in od 11.00 do 14.30, v sredo do 17.00  (npr. za mesec marec plačate zadnji teden v januarju). Blagajna Doma starejših občanov Fužine v času od prvega do vključno desetega v mesecu, za potrebe CAF-a ne dela.

Zaradi lažje kontrole nad plačili mesečne članarine, še vedno preverjamo članske izkaznice, iz katerih je razvidno vaše plačilo, zato imejte kartice vedno pri sebi. Da bodo naša druženja pri urah v pozitivnem vzdušju, Vas naprošamo, da kljub temu, da ste izkaznico pokazali že pri nekaj aktivnostih, storite to čim bolj mirno in z vso mero potrpežljivosti vedno, ko vas bodo učitelji k temu pozvali.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo vsakega srečanja z vami.