Z RAZLIČNIH POTI V SLOŽNO BIVANJE

V CAF-u se bo spet dogajalo

Spoštovani CAF–ovci, člani in članice Centra aktivnosti Fužine!

Alan Alda je nekoč zapisal: »Ustvarjalnost je prostor, kjer ni bil še nihče nikoli. Zapustiti moraš mesto svojega udobja in oditi v divjino svoje intuicije. Kar boš odkril, bo čudovito. To, kar boš odkril, si ti sam.«

V CAF-u se bomo tudi v letu 2017 trudili, da bo CAF vaš prostor ustvarjanja, kjer boste odkrivali sami sebe in se skupaj z drugimi predali užitkom, ki jih prinaša tretje življenjsko obdobje.

Zato smo za vas v mesecu januarju in februarju pripravili kar nekaj zanimivosti:

V petek, 27. januarja, ob 18.30 vas vabimo na SILENT MEDITATION. Predstavil se vam bo Peter Marolt, ki je zdravilec, jasnovidec, medija in učitelj.  Peter Marolt  vam lahko pomaga, da pridete do globokih spoznanj o sebi, se osvobodite bremen, bolečine, trpljenja… Predstavil vam bo Silent meditation, ki vas pelje globoko vase, kjer lahko doživite svoj notranji mir, blaženost, ljubezen … Silent meditation pospešuje vaš razvoj in globoko čiščenje. Skozi tehniko Silent meditation vas bo vodil v alfa ali theta  stanje, v vas same, tišino, kjer poskušate biti brez misli. Pri tem boste opazovalec vsega, kar se vam dogaja. Peter bo šel še v globja stanja in zaradi tega bo postajalo vse še bolj intenzivno. Vsak bo v svojem procesu, zato se bo vsakemu dogajalo to, kar je  v danem trenutku najbolje primerno zanj. Nekateri bodo v procesu že prej. Na srečanje pridite udobno oblečeni, priporočljiva so svetla oblačila. S seboj lahko prinesete vodo, da jo bo očistil in posvetil za vas. Prinesete lahko tudi sliko osebe, ki ji želite pomagati. Vsi tisti, ki vas doživetje Silent meditation zanima, se morate obvezno prijaviti vodji centra Moniki Šparl v času uradnih ur (po telefonu ali osebno) ali pa preko elektronske pošte CAF@dso-fuzine.si , najkasneje do srede, 26. 1. 2017.

V petek, 3. februarja, ob 17.00 vas vabimo na predavanje z demonstracijo refleksoterapevtov Društva refleksoterapevtov Slovenije z naslovom                        »RESPIRATORNE TEŽAVE«.

Problematika zajema težave z dihanjem, dušenjem, astmo, nahode, problematiko sinusov, težave kroničnega bronhitisa, KOPB in drugo. Z refleksoterapijo ustvarjamo ravnovesje v telesu, stanje dobrega počutja in tako ohranjamo zdravje v dobri »kondiciji«.

V petek, 17. februarja, ob 14.00 vas vabimo na potopisno predavanje

»S KOLESOM MED ROGAŠKO SLATINO IN ŽENEVSKIM JEZEROM«. Gospoda Andreja Morelija je v letu 2016 obsedlo kolesarjenje in je prevozil 13.000 kilometrov. Sam zase pravi, da je najprej »priplezal« na Krvavec, Vršič, nato pa odkolesaril na kopanje v Izolo. Na prelazu Veliki Sveti Bernard je občudoval Bernardince med vožnjo okrog Mont Blanca, nato pa so »padli« prelazi Stelvio – 2.760m, Rombo in nazadnje še Veliki Klek - Grosglockner.

Še enkrat bi vas radi obvestili, da vsak petek ob 17.00 poteka v CAF-u OM Chanting – petje OM-a. OM Healing (Chanting) je skupinska tehnika zdravljenja, ki so jo izvajali rišiji pred tisočimi let. Sri Swami Vishwananda jo je ponovno uvedel in prilagodil moderni dobi. V več kot 50 državah po vsem svetu je preko 1000 OM Healing skupin, v katerih se ljudje zbirajo, da s prvobitnim zvokom OM ustvarjajo močne zdravilne kroge. Vsaka OM Healing skupina daje zdravilno podporo ljudem in njihovemu okolju. Tehnika je zelo preprosta, brezplačna in odprta za vse. Doživetje OM-a nam približa našo pravo naravo in tako spoznavamo globino sebe. 45-minut petja mantre OM nam odstrani strah in transformira negativno energijo v pozitivno.

Posredujemo vam tudi vabilo na Valentinov ples, ki bo v torek, 14. februarja 2017, ob 17.00.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami.