Z RAZLIČNIH POTI V SLOŽNO BIVANJE

Novembra se bo dogajalo

Pozdravljeni, CAF-ovci in CAF-ovke!

Krompirjeve počitnice so pred nami in v času od 31. oktobra do 4. novembra aktivnosti v CAF-u ne bodo potekale. Seveda ste vljudno vabljeni na neformalna druženja v naših prostorih. Za radostno pričakovanje novega meseca vas že sedaj seznanjamo o nekaterih novostih in dogodkih, ki jih načrtujemo.

V petek, 25. novembra, ob 14.00 vas vabimo na predavanje »Ščavo,  proč od morja!«. Beseda bo tekla o Slovencih na tržaškem Krasu. Že naslov predavanja govori, da so prebivalci romanske narodnosti zviška zmerjali Slovence in jih podili proč od morja, saj je bila slovenska naselitev na tržaškem Krasu kot »klin«, ki je prekinil strnjeno naselitev staroselcev. Komajda kdo v današnji Sloveniji še ve, da so kontovelski potapljači sodelovali pri gradnji Sueškega prekopa, da je bil leta 1607 sestavljen prvi italijansko-slovenski slovar, da je še v začetku 20. stoletja imel devinski grof »pravico do nevestine prve noči«. Prav tako so domala neznani izrazi ščavo, čupa, šavornant, peškadorka, okoličanska milica, pa tudi to, da je »Odlok Dandolo« že za časa Napoleona odločilno uredil pravice Slovencev na morju. Prav tako malokdo ve za kontovelske kratkohlačnike ali za edinstven slovenski način lova na tune. Vse to in še več boste izvedeli na predavanju, ki ga bo vodila Breda Stele.

Ponovno smo pričeli z izvajanjem dejavnosti OM Chanting, in sicer vsak petek ob 17.00. OM Healing (Chanting) je skupinska tehnika zdravljenja, ki so jo izvajali rišiji pred tisočimi let. Sri Swami Vishwananda jo je ponovno uvedel in prilagodil moderni dobi. V več kot 50 državah po vsem svetu je nad 1000 OM Healing skupin, v katerih se ljudje zbirajo, da s prvobitnim zvokom OM ustvarjajo močne zdravilne kroge. Vsaka OM Healing skupina daje zdravilno podporo ljudem in njihovemu okolju. Tehnika je zelo preprosta, brezplačna in odprta za vse. Doživetje OM-a nam približa našo pravo naravo in tako spoznavamo globino sebe. 45-minut petja mandre OM nam odstrani strah in transformira negativno energijo v pozitivno.

V prilogi vam pošiljamo trenutno veljaven urnik aktivnosti. Zaradi prostorske stiske bomo z izvajanjem nekaterih vsebin (računalništvo, delavnica osebnostne rasti in vadba Smovey) pričeli takoj, ko pridobimo nove prostore. Takrat bomo formirali tudi nove skupine telovadbe, pilatesa, joge in slikarstva, da se boste lahko vključili tudi tisti člani, ki te možnosti zaradi prezasedenosti v posameznih skupinah do sedaj niste imeli.